Oldal kiválasztása

Ugye milyen bosszantó tud lenni, amikor a hosszú évek alatt megnövesztett és egészségesen tartott ragyogó és a napfényben is megcsillanó hajad elveszíti korábbi fényét?

A hajadra nézve ez katasztrofális következményekkel is járhat és még a levágására is rákényszerülhetsz. Sokszor válunk meg ilyenkor korábban jól bevált samponunktól és balzsamunktól, vagy a teljes hajápolási rutinunktól. Extrém esetben még a fodrászunk lecserélésén is elgondolkodunk. Ha mindent kipróbáltunk és ezeket követően sem javul a helyzet mit tehetünk?

Nem lenne megnyugtatóbb, ha a nap minden percében csodálatosan fényes és lágy hullámokban omló fürtjeid lennének, mindezt úgy, hogy nem a fodrásztól érkeztél meg? Nyaralhatnál, dolgozhatnál vagy éppen randira készülhetnél és nem kellene azon aggódnod és szoronganod, hogy a hajad nem oly tündöklő, mint ez előtt.

Hosszú hajúként teszteltem sok féle terméket és kipróbáltam több hajápoló technikát is. A samponok, balzsamok, pakolások és olajok útvesztőjét megjárva, hogy megtaláljam a legmegfelelőbbet.

És jelentem van a megoldás!

Olyan alap tippeket fogadtam meg amitől a hajam ragyogóan fényes, puha és jól kezelhető és nem gubancolódik össze (jó nem úszom meg a fésülködést).

#1. tipp: NINCS FORRÓVÍZ!

A forró víz a bőrünknek nem tesz jó, hát még a fejbőrünknek, ahol vékonyabb a bőr! Ha a forró víz használatához még a gyakori hajmosás is oda kerül hajunk zsírosodásra hajlamos lesz, amit nem akarunk.

Így tehát kellemes hőmérsékletű vízzel mossunk hajat. A fejeden a bőr vékonyabb így a langyos vizet is melegnek fogja érezni.

 

#2. tipp: NE FÜRÖDJ SAMPONBAN!

 

Samponból maximum egy diónyi mennyiséget szoktam eloszlatni a fejbőrömön. Nem többet, mert felesleges. (Természetesen a mennyiség nagyban függ a hajad hosszától és a hajtömeg sűrűségétől.)

 

#3. tipp: FRISSÍTŐ MASSZÁZS

A megfelelő mennyiségű sampont alaposan – tényleg alaposan csajok! – belemasszírozzunk a fejbőrünkbe különösen ügyelve a hajunk alatti és a fülünk mögötti területre (a fülünk mögötti kispolc is legyen tiszta!)

A masszírozás jótékony hatással van a hajnövekedésre és nem elhanyagolható, hogy felfrissíti a vérkeringést is a fejben.

 

#4. tipp: ALAPOS ÖBLÍTÉS!

Tényleg alapos legyen, mert a most fellazított szennyeződéseket el kell távolítani a hajunk felszínéről és a fejbőrünkről.

 

#5. tipp: A TITOK!

Újra samponozzuk be a hajunkat. Igen jól olvasod kétszer samponozunk. Hogy miért?

Az első samponozás fellazítja a szennyeződéseket (pl.: korpát) a hajszálakon és a fejbőrön. Majd az öblítést követő második samponozás alkalmával van lehetősége a terméknek megmutatni mit is tud. Ilyenkor lesz csillogó fényű, és ha olyan a sampon a színfokozás is ilyenkor lesz szembetűnőbb.

 

#6. tipp: BALZSAMOT MINDENKINET!

Nem, a blazsam nem ördögtől való, és nem, nem teszi laposság és nehézzé a hajadat! Feltéve persze ha jól használod!

 

A balzsam mindig a samponozást követő öblítés után kerül fel a hajVÉGEKRE, nem föntebb! A hajvégéinél kell kifejtenie hatásását és mivel jó messze vannak a hajtövektől így nem is tudják elnehezíteni azt.

Minden váll alatt érő hajnak segítség, ha kap egy kis extra ápolást balzsam formájában. Szeresd a hajad és adj neki balzsamot! Hidd el meghálálja.

 

#7. tipp: VÉGSŐ ÖBLÍTÉS

Ilyenkor is alaposan öblítsük ki a hajunkat. A lépés azért fontos és nem érdemes kihagyni mert ilyenkor lélegzik fel a haj azoktól a felesleges termékekből amiket már nem tud beépíteni a jótékony hatás kifejtés miatt.

# extra tipp:

A törölközővel szárazabbra törölt hajadon használj valamilyen ápoló olajat a hajvégekre (argán, shea), amiből még puhább és légiesebb lesz a végeredmény.

#8. tipp: SZÁRÍTÁS

Mindenki eldöntheti melyik csoportot erősíti. Vannak, akik levegőn hagyják hajukat megszáradni vagy vannak azok, akik hajszárítót használnak ehhez. Teljesen mindegy a csoport választás, a fontos, hogy használj hővédő spray-t, ami megvédi a felesleges hőhatástól a hajszálaidat és nem károsítja feleslegesen még hajformázás közben sem!

#tanács:

3-4 napnál gyakrabban – ha teheted – ne moss hajat, mert hajlamos lesz zsírosodni a hajad, ami a formázását is nehezíti majd.

Ezek után nincs más hátra mint élvezni a fényesen ragyogó hajad ami meglibben a szélben 🙂

 

Lájkolj és oszd meg, ha tetszett 🙂
Pinterest
Pinterest
fb-share-icon
Instagram