Márványos csokis kuglóf

Szerző: Sinkó Angéla  

Márványos csokis kuglóf

Ez a kuglóf szuper lehet egy délutáni falatozásra, vagy egy lájtos vacsinak.👌

Nálam például reggeli lesz belőle…majd vacsi után. 😋

Ami kell hozzá:

  • 120g vaj
  • 200g poreritrit 
  • 1 tk vanília aroma
  • 3 tojás
  • 4 ek rum aroma
  • 1 cs só
  • 400g gm liszt (vagy rizslist, zabpehelyliszt, kókuszliszt, mandulaörlemény keverve)
  • 1 cs sütőpor
  • 100 ml mandulaital
  • 2 ek kakaópor
  • 3 ek mandulaital

Elkészítés:

A puha vajat, az édesítőt, a vanilia aromát, az egész tojásokat, a csipet sót és a rum aromát habosra keverem. A masszához hozzászitálom a sütőporos lisztet és mandulaitallal lazítom a tésztát.

A tészta 2/3-át a kivajazott és lisztezett formába öntöm. A maradék 1/3-hoz hozzáadom a kakaóport, a 3 evőkanál mandulaitalt és rákanalazom a formában lévő világos színű masszára.

160 fokos előmelegített sütőben 45-50 percig sütöm.

Az eritrit miatt kell a 160 fok, ha mással édesíted akkor 180 fok is menet. 

Szeletelés előtt 15 percet hagyom kihűlni.

Sinkó Angéla

Az Egészség Konyhanyelven TikTok csatorna és FaceBook oldal megálmodója, és küldetése, hogy segítsen neked hosszabb, egészségesebb és minőségibb életet élni.

Hosszú évek óta foglalkozik az egészséges életmóddal, és saját tapasztalataiból tudja, milyen fontos a megfelelő táplálkozás és életmód. Krónikus sejtszintű gyulladás, gluténérzékenység, tejtermék-intolerancia, migrén, menstruációs fájdalmak, csúnya visszerek - mind a múlté számára, és most neked is segíthet!

Valószínű, hogy ezek az írásaim is érdekelnek :)