Lekváros piskótatekercs

Szerző: Sinkó Angéla  

Lekváros piskótatekercs

A nagy klasszikus, amit szerintem mindenki ismer és mindenki egy kicsit máshogy készít el.

Most megmutatom az én konyhában, hogyan készült ez a lekváros finomság.

 

Hozzávalók:

  • 6 db tojás
  • 1 cs vaniliás cukor - édesítőszerrel
  • 1 ek kókuszolaj
  • 120 g xilit
  • 1 tk sütőpor
  • 1 csipet só
  • 150g gm liszt (pl.: rizsliszt, zabpehelyliszt, örölt mandula)
  • 1 üveg édesítőszeres lekvár

Elkészítés:

A tojásokat kettéválasztom, a sárgájához hozzáadom az édesítőt, a vaniliás „cukrot”, az olvasztott kókuszolajat és habosra keverem. Amikor ez megvan hozzászitálom a sütőporos lisztet.

A tojásfehérjét a sóval kemény habbá verem és hozzáforgatom a masszához, úgy, hogy ne törjem össze ezt a levegős habot!

Ezután egy 30x40-es (vagy nagyobb) sütőpapíros tepsibe öntöm és 180 fokos előmelegített sütőbe teszem 15 percre. A sütési idő letelte után 1-2 percet hagyom hűlni, sütőpapírosan feltekerem és ebben a formában hagyom teljesen kihűlni. A kihűlt piskótát megkenem baracklekvárral és most már sütőpapír nélkül tekerem fel, utána 1 órára hűtőbe teszem.

Amikor letelt az idő szeletelem, fotózom és megeszem!

Almás morzsasüti

Sinkó Angéla

Az Egészség Konyhanyelven TikTok csatorna és FaceBook oldal megálmodója, és küldetése, hogy segítsen neked hosszabb, egészségesebb és minőségibb életet élni.

Hosszú évek óta foglalkozik az egészséges életmóddal, és saját tapasztalataiból tudja, milyen fontos a megfelelő táplálkozás és életmód. Krónikus sejtszintű gyulladás, gluténérzékenység, tejtermék-intolerancia, migrén, menstruációs fájdalmak, csúnya visszerek - mind a múlté számára, és most neked is segíthet!

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Valószínű, hogy ezek az írásaim is érdekelnek :)