Oldal kiválasztása

Lekváros piskótatekercs

A nagy klasszikus, amit szerintem mindenki ismer és mindenki egy kicsit máshogy készít el.

Most megmutatom az én konyhában, hogyan készült ez a lekváros finomság.

Hozzávalók:

  • 6 db tojás
  • 1 cs vaniliás cukor – édesítőszerrel
  • 1 ek kókuszolaj
  • 120 g xilit
  • 1 tk sütőpor
  • 1 csipet só
  • 150g gm liszt
  • 1 üveg édesítőszeres lekvár

Elkészítés:

A tojásokat kettéválasztom, a sárgájához hozzáadom az édesítőt, a vaniliás „cukrot”, az olvasztott kókuszolajat és habosra keverem. Amikor ez megvan hozzászitálom a sütőporos lisztet.

A tojásfehérjét a sóval kemény habbá verem és hozzáforgatom a masszához, úgy, hogy ne törjem össze ezt a levegős habot!

Ezután egy 30×40-es (vagy nagyobb) sütőpapíros tepsibe öntöm és 180 fokos előmelegített sütőbe teszem 15 percre. A sütési idő letelte után 1-2 percet hagyom hűlni, sütőpapírosan feltekerem és ebben a formában hagyom teljesen kihűlni. A kihűlt piskótát megkenem baracklekvárral és most már sütőpapír nélkül tekerem fel, utána 1 órára hűtőbe teszem.

Amikor letelt az idő szeletelem, fotózom és megeszem!

Lájkolj és oszd meg, ha tetszett 🙂
Pinterest
Pinterest
fb-share-icon
Instagram