Lekváros piskótatekercs
A nagy klasszikus, amit szerintem mindenki ismer és mindenki egy kicsit máshogy készít el.
Most megmutatom az én konyhában, hogyan készült ez a lekváros finomság.
Hozzávalók:
- 6 db tojás
- 1 cs vaniliás cukor - édesítőszerrel
- 1 ek kókuszolaj
- 120 g xilit
- 1 tk sütőpor
- 1 csipet só
- 150g gm liszt (pl.: rizsliszt, zabpehelyliszt, örölt mandula)
- 1 üveg édesítőszeres lekvár
Elkészítés:
A tojásokat kettéválasztom, a sárgájához hozzáadom az édesítőt, a vaniliás „cukrot”, az olvasztott kókuszolajat és habosra keverem. Amikor ez megvan hozzászitálom a sütőporos lisztet.
A tojásfehérjét a sóval kemény habbá verem és hozzáforgatom a masszához, úgy, hogy ne törjem össze ezt a levegős habot!
Ezután egy 30x40-es (vagy nagyobb) sütőpapíros tepsibe öntöm és 180 fokos előmelegített sütőbe teszem 15 percre. A sütési idő letelte után 1-2 percet hagyom hűlni, sütőpapírosan feltekerem és ebben a formában hagyom teljesen kihűlni. A kihűlt piskótát megkenem baracklekvárral és most már sütőpapír nélkül tekerem fel, utána 1 órára hűtőbe teszem.
Amikor letelt az idő szeletelem, fotózom és megeszem!