[et_pb_section fb_built=”1″ _builder_version=”4.14.2″ _module_preset=”default” custom_padding=”0px||0px||false|false” global_colors_info=”{}”][et_pb_row _builder_version=”4.14.2″ _module_preset=”default” custom_padding=”0px||||false|false” global_colors_info=”{}”][et_pb_column type=”4_4″ _builder_version=”4.14.2″ _module_preset=”default” global_colors_info=”{}”][et_pb_text _builder_version=”4.14.2″ _module_preset=”default” header_font=”Open Sans|700|||||||” global_colors_info=”{}”]
Almás morzsasüti
[/et_pb_text][et_pb_image src=”https://sinkoangi.hu/wp-content/uploads/2021/12/morzsasuti_02__optimized.jpeg” title_text=”morzsasuti_02__optimized” _builder_version=”4.14.2″ _module_preset=”default” global_colors_info=”{}”][/et_pb_image][et_pb_text _builder_version=”4.14.2″ _module_preset=”default” text_font=”Open Sans||||||||” text_font_size=”19px” text_line_height=”1.5em” custom_padding=”35px||||false|false” global_colors_info=”{}”]
A zsúfolt hétköznapok hőse!
Egyszerű, finom és mentesen a legjobb!
Kell ennél több? Ugye, hogy nem! Lássunk is hozzá!
Mutatom a receptet!
[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][et_pb_row column_structure=”3_5,2_5″ _builder_version=”4.14.2″ _module_preset=”default” global_colors_info=”{}”][et_pb_column type=”3_5″ _builder_version=”4.14.2″ _module_preset=”default” global_colors_info=”{}”][et_pb_image src=”https://sinkoangi.hu/wp-content/uploads/2021/12/morzsasuti_01__optimized.jpeg” title_text=”morzsasuti_01__optimized” _builder_version=”4.14.2″ _module_preset=”default” global_colors_info=”{}”][/et_pb_image][/et_pb_column][et_pb_column type=”2_5″ _builder_version=”4.14.2″ _module_preset=”default” global_colors_info=”{}”][et_pb_text _builder_version=”4.14.2″ _module_preset=”default” ul_font=”Open Sans||||||||” ul_font_size=”18px” ul_line_height=”1.5em” header_2_font=”Open Sans||||||||” header_2_font_size=”27px” header_2_line_height=”1.5em” custom_padding=”25px||||false|false” global_colors_info=”{}”]
Almás réteghez:
- 6 db közepes alma
- 5 ml citromlé
- 3 ek édesítő (eritrit, méz)
- 1 csipet gyömbér
- 1 tk mézeskalács fűszerkeverék
- 1 tk fahéj
- 1 nagy marék fagyasztott gyümölcs (érdemes savanykásat választani, mint a málna, áfonya, ribizli)
Morzsás réteghez:
- 200 g mandula vagy mandulaliszt
- 1 tk fahéj
- 1 tk mézeskalács fűszerkeverék
- 4 ek kókuszolaj olvasztva
- 100 g gluténmentes zabpehely
[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][et_pb_row _builder_version=”4.14.2″ _module_preset=”default” custom_padding=”||0px||false|false” global_colors_info=”{}”][et_pb_column type=”4_4″ _builder_version=”4.14.2″ _module_preset=”default” global_colors_info=”{}”][et_pb_image src=”https://sinkoangi.hu/wp-content/uploads/2021/12/morzsasuti_05__optimized.jpeg” title_text=”morzsasuti_05__optimized” _builder_version=”4.14.2″ _module_preset=”default” global_colors_info=”{}”][/et_pb_image][et_pb_text quote_border_weight=”10px” quote_border_color=”#E09900″ _builder_version=”4.14.2″ _module_preset=”default” text_font=”Open Sans||||||||” text_font_size=”18px” text_line_height=”1.5em” quote_font_size=”20px” quote_line_height=”1.5em” header_2_font=”Open Sans||||||||” header_2_font_size=”27px” header_2_line_height=”1.5em” custom_padding=”25px||0px||false|false” global_colors_info=”{}”]
Elkészítés:
Az almákat megmostam, megpucoltam és felkockáztam. A citromlevet és a fűszereket az almával együtt egy edénybe öntöttem és alacsony lángom párolni kezdtem, majd addig kevergettem, amíg az almák megpuhultak és kissé összeestek. Amikor ez megtörtént levettem a tűzről.
A morzsás réteghez a mandulát késes aprítóban felaprítottam (mandulaliszttel kihagyható ez a lépés), majd fűszereztem és a kókuszolajat is hozzácsurgattam.
Végül a gluténmentes zabpehellyel összeforgattam, és rétegeztem egy kerámia tálban. A rétegezésnél az alma szósz került alulra, arra a fagyasztott gyümi, majd jó alaposan betakartam a mandulás morzsával.
A sütés 180 fokon 35 percig történt.
Tipp: légkeveréses módban érdemes sütni és a sütő közepétől eggyel lentebbi helyre betéve.
[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]