Almás morzsasüti

Szerző: Sinkó Angéla  

Almás morzsasüti

A zsúfolt hétköznapok hőse!  

Egyszerű, finom és mentesen a legjobb!

Kell ennél több? Ugye, hogy nem! Lássunk is hozzá!

 

Mutatom a receptet!

 

Almás réteghez:

  • 6 db közepes alma
  • 5 ml citromlé
  • 3 ek édesítő (eritrit, méz)
  • 1 csipet gyömbér
  • 1 tk mézeskalács fűszerkeverék
  • 1 tk fahéj
  • 1 nagy marék fagyasztott gyümölcs (érdemes savanykásat választani, mint a málna, áfonya, ribizli)

Morzsás réteghez:

  • 200 g mandula vagy mandulaliszt
  • 1 tk fahéj
  • 1 tk mézeskalács fűszerkeverék
  • 4 ek kókuszolaj olvasztva
  • 100 g gluténmentes zabpehely

 

Elkészítés:

Az almákat megmostam, megpucoltam és felkockáztam. A citromlevet és a fűszereket az almával együtt egy edénybe öntöttem és alacsony lángom párolni kezdtem, majd addig kevergettem, amíg az almák megpuhultak és kissé összeestek. Amikor ez megtörtént levettem a tűzről.

A morzsás réteghez a mandulát késes aprítóban felaprítottam (mandulaliszttel kihagyható ez a lépés), majd fűszereztem és a kókuszolajat is hozzácsurgattam.

Végül a gluténmentes zabpehellyel összeforgattam, és rétegeztem egy kerámia tálban. A rétegezésnél az alma szósz került alulra, arra a fagyasztott gyümi, majd jó alaposan betakartam a mandulás morzsával.

A sütés 180 fokon 35 percig történt.

Tipp: légkeveréses módban érdemes sütni és a sütő közepétől eggyel lentebbi helyre betéve.

Az alma ereje - avagy miért együnk almát?

Sinkó Angéla

Az Egészség Konyhanyelven TikTok csatorna és FaceBook oldal megálmodója, és küldetése, hogy segítsen neked hosszabb, egészségesebb és minőségibb életet élni.

Hosszú évek óta foglalkozik az egészséges életmóddal, és saját tapasztalataiból tudja, milyen fontos a megfelelő táplálkozás és életmód. Krónikus sejtszintű gyulladás, gluténérzékenység, tejtermék-intolerancia, migrén, menstruációs fájdalmak, csúnya visszerek - mind a múlté számára, és most neked is segíthet!

Valószínű, hogy ezek az írásaim is érdekelnek :)