Almás morzsasüti

Szerző: Sinkó Angéla  

Almás morzsasüti

A zsúfolt hétköznapok hőse!  

Egyszerű, finom és mentesen a legjobb!

Kell ennél több? Ugye, hogy nem! Lássunk is hozzá!

 

Mutatom a receptet!

 

Almás réteghez:

  • 6 db közepes alma
  • 5 ml citromlé
  • 3 ek édesítő (eritrit, méz)
  • 1 csipet gyömbér
  • 1 tk mézeskalács fűszerkeverék
  • 1 tk fahéj
  • 1 nagy marék fagyasztott gyümölcs (érdemes savanykásat választani, mint a málna, áfonya, ribizli)

Morzsás réteghez:

  • 200 g mandula vagy mandulaliszt
  • 1 tk fahéj
  • 1 tk mézeskalács fűszerkeverék
  • 4 ek kókuszolaj olvasztva
  • 100 g gluténmentes zabpehely

 

Elkészítés:

Az almákat megmostam, megpucoltam és felkockáztam. A citromlevet és a fűszereket az almával együtt egy edénybe öntöttem és alacsony lángom párolni kezdtem, majd addig kevergettem, amíg az almák megpuhultak és kissé összeestek. Amikor ez megtörtént levettem a tűzről.

A morzsás réteghez a mandulát késes aprítóban felaprítottam (mandulaliszttel kihagyható ez a lépés), majd fűszereztem és a kókuszolajat is hozzácsurgattam.

Végül a gluténmentes zabpehellyel összeforgattam, és rétegeztem egy kerámia tálban. A rétegezésnél az alma szósz került alulra, arra a fagyasztott gyümi, majd jó alaposan betakartam a mandulás morzsával.

A sütés 180 fokon 35 percig történt.

Tipp: légkeveréses módban érdemes sütni és a sütő közepétől eggyel lentebbi helyre betéve.

Az alma ereje - avagy miért együnk almát?

Hozzászólnál? Itt megteheted

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}