Almás morzsasüti
A zsúfolt hétköznapok hőse!
Egyszerű, finom és mentesen a legjobb!
Kell ennél több? Ugye, hogy nem! Lássunk is hozzá!
Mutatom a receptet!

Almás réteghez:
- 6 db közepes alma
- 5 ml citromlé
- 3 ek édesítő (eritrit, méz)
- 1 csipet gyömbér
- 1 tk mézeskalács fűszerkeverék
- 1 tk fahéj
- 1 nagy marék fagyasztott gyümölcs (érdemes savanykásat választani, mint a málna, áfonya, ribizli)
Morzsás réteghez:
- 200 g mandula vagy mandulaliszt
- 1 tk fahéj
- 1 tk mézeskalács fűszerkeverék
- 4 ek kókuszolaj olvasztva
- 100 g gluténmentes zabpehely
Elkészítés:
Az almákat megmostam, megpucoltam és felkockáztam. A citromlevet és a fűszereket az almával együtt egy edénybe öntöttem és alacsony lángom párolni kezdtem, majd addig kevergettem, amíg az almák megpuhultak és kissé összeestek. Amikor ez megtörtént levettem a tűzről.
A morzsás réteghez a mandulát késes aprítóban felaprítottam (mandulaliszttel kihagyható ez a lépés), majd fűszereztem és a kókuszolajat is hozzácsurgattam.
Végül a gluténmentes zabpehellyel összeforgattam, és rétegeztem egy kerámia tálban. A rétegezésnél az alma szósz került alulra, arra a fagyasztott gyümi, majd jó alaposan betakartam a mandulás morzsával.
A sütés 180 fokon 35 percig történt.
Tipp: légkeveréses módban érdemes sütni és a sütő közepétől eggyel lentebbi helyre betéve.
