Oldal kiválasztása

Egészen elképesztő, hogy már pár apró változtatástól és egy kis tudatos odafigyeléstől hatványozottabban javíthatod életminőségedet. Wááóóó! Kíváncsi vagy, hogy mi is ez a „rutin” dolog, és hogyan kell kialakítanod magadnak?

Akkor tarts velem!

Rutinok fontossága

Életünk kiegyensúlyozott és harmonikus működéséhez hozzátartozik egyfajta ritmus. Mindannyiunk életének van egy ritmusa. Van, akinél tudatosan kialakított, de van, aki csak random követi, ami jön. Az viszont biztos, hogy valamilyen formában már pontosan tudod, hogy mikor kelj fel, vagy feküdj le, milyen munkád van és mit kell ott csinálni, de még sorolhatnám. A lényeg, hogy a rutinok összhangot teremtenek nekünk és segítenek abban, hogy napról napra jobbá váljunk.

Jöjjön 10 ok, hogy miért kellene neked is egy klassz kis reggeli rutin!

Minél inkább azt érzed, hogy nincs teljes egészében a kezedben az irányítás, annál jobban kell egy rendszer, amivel növelni tudod napjaid hatékonyságát! Nem kell oltárian nagy dolgokra gondolni, és nem kell egyik napról a másikra teljesen „új életet” kezdened! Viszont tenned kell érte!

Miért pont a reggel a lényeg?

Mert azon áll vagy bukik minden! Amikor nyúzottan, ingerülten kelsz ki az ágyból és már az ébredést követően is a hátad közepére kívánod az egész világot, akkor bizony nem lesz más a napod további része sem.

Most pedig megmutatom miben van a titok, ami nem is annyira nagy titok!

Szundi gomb = halogatás

 

Az ébresztő megszólalása után ne nyomd be a „szundi” gombot, mert akkor csak a halogatást erősíted meg a napjaidban.

Amikor csörög az ébresztőóra, akkor nincs lustálkodás, nincs még öt perc, hanem kelj ki az ágyból!

Azzal, hogy nem a halogatásé és a lustálkodásé lesz a reggeled első pár perce, érezhetően több lendületet fogsz tapasztalni.

Tegyél, ne csak legyél!

Túl vagyunk terhelve információval, rengeteg mennyiségű tartalom vár ránk online és offiline formában. A különböző platformokon való jelenlét bizony elég jól kiválthatja a szétszórtság érzését, és kiválóan előidézi, hogy elvessz a részletekben.

Ébredés után ne telefonozz, nem kell pörgetni az instát és facebook-ot, hogy vajon alvás közben miről maradtál le. Elárulom: semmi fontosról!

Tegyél magadért olyan dolgokat, amik feltöltenek a teljes napra, de ne úgy tegyél, hogy végig nézed ki mit tett magáért, mert azokban hol is vagy te?

Rend a lelke mindennek!

Amint kikeltél az ágyból cselekedj! Értem ezalatt, hogy tegyél rendet az ágyad környékén és ágyazz meg. Számtalan tanulmány szól arról, milyen hatékonyan növeli ez a mozdulatsor a motivációs faktort bennünk. Érdemes kipróbálni, mert tényleg működik!

Most kanyarodjunk tovább a fiziológia szükségleteinkre

A kiegyensúlyozott és jól megkomponált reggeli rutin alapköve az ugyancsak jól összerakott esti rutin. Ezen belül is a legfontosabb a jóminőségű és pihentető alvás, e nélkül nem működik.

A következő alapkövek pedig, hogy …

Egyél jól!

Akármilyen hiper-szuper is az az autó nem megfelelő üzemanyaggal a garázsból se tudsz vele kiállni. Igazam van?

Akkor miért „tankolnál” magadba silány minőségű élelmiszereket?
Töltsd fel magad a lehető legjobb „üzemanyaggal”, hogy száguldani tudj a napod során.

Reggelizz minőségi alapanyagokból összeállított ételeket.

Nagyon fontos a folyadékbevitel! Törekedj arra, hogy már reggel egy nagy pohár (citromos) vízzel indítsd a napod, hogy a dehidratáció legapróbb jeleit is elkerüld.

Csináld, ami jól esik!

Nyilván nem kell átesni annak a bizonyos lónak a túloldalára!

Kezdd olyan számodra kellemes, kedves, komfortos dologgal a reggeledet, amitől tudod, hogy

„igen, ettől jó lesz!”

Ha szeretsz könyvet olvasni, akkor pár oldal egy jó könyvből már el is érte a megfelelő hatást, ha inkább zenét hallgatsz, akkor egy kedvenc zeneszám szintén jó döntés.

Ne agyald túl!

Ne azokon a dolgokon kattogj már korán reggel az ágyad szélén, amikre egyáltalán nincs is ráhatásod! Koncentrálj inkább azokra a dolgokra, amik előrébb visznek céljaid eléréséhez.

Irány a friss levegő!

Érdemes kipróbálni, még ha nem is reggelre szoktad beiktatni a mindennapi mozgást, hogy végezz egy párperces gyakorlatsort mielőtt beülsz az irodai székbe egész napra. Ez a mozgás lehet akár egy átmozgató gyakorlat, nyújtás, jóga vagy akár egy reggeli séta.

A friss levegő élénkít és feltölt energiával.

Ha szeretsz könyvet olvasni, akkor pár oldal egy jó könyvből már el is érte a megfelelő hatást, ha inkább zenét hallgatsz, akkor egy kedvenc zeneszám szintén jó döntés.

Nem kell, hogy óráig tartson csak kellemes és otthonos érzést keltsen benned, és érezd, hogy te irányítasz, te döntesz ezekről.

Kívánok nagyon klassz reggeleket és sikeres mindennapokat!

Lájkolj és oszd meg, ha tetszett 🙂
Pinterest
Pinterest
fb-share-icon
Instagram