Meggyes pite

Szerző: Sinkó Angéla  

Klasszikusan finom! A piskóta és a meggy találkozása mindig isteni.

Szerintem erre a receptre mondjuk igazán azt, hogy „ahány ház, annyi szokás”. A számtalan variáció jól tükrözi is ezt a mondást.

Ma elhoztam neked az én glutén-, tej- és cukormentes variációmat, hogy ezzel is szélesítsem a látómeződet és ha még nem találtad meg a tökéletes receptúrát mutathassak egy újat, hátha ez lesz a befutó.

 

Amire szükséged lesz a meggyes pite elkészítéséhez:

  • 210 gramm gluténmentes liszt, nálam ez most Schär Mix C liszt
  • 1 csomag gluténmentes sütőpor
  • 1 csipet só
  • 160 gramm kókuszkrém
  • 3 tojás
  • 10 adagoló kanál Yummi sweet édesítő (vagy 70 gramm eritritpor)
  • ½ dl kókuszolaj
  • 350 gramm meggy (fagyasztott is jó, de azt előbb olvaszd ki és csepegtesd le!)

Ahogy készítsd a meggyes pitét:

 

#Tuti tipp: a tojásokat, ha kettéválasztod és külön dolgozol vele levegős tésztát kapsz, mint a piskótánál.

Most a pite tészta a cél, így a tojásokat egyből egy nagy tálba üsd bele.  Erre jöhet rá a sütőporosliszt, amit szitálj át! Majd a kókuszkrém, az édesítő és a kókuszolaj. Ezt mind keverd össze egy fakanállal. Végül öntsd át egy kivajazott és lisztezett sütőformába, (vagy egy sütőpapíros formába) és szórd rá a meggy szemeket.

#Tuti tipp 2: a meggyet megforgattam 2 evőkanál gluténmentes lisztben, hogy ne süllyedjen le a piskóta aljára.

Ha már a meggy a tésztán van, teheted is be a 175 fokra előmelegített sütőbe (légkeveréses módban) 30 percre. Az idő letelte után tűpróbával ellenőrizd (nekem 33 percig sült)! 

Nincs más hátra, mint élvezni a finom ízletes meggyes pitét, ami egészségtudatos is, így nem csak jól fogsz lakni, de a lelkiismereted is tiszta marad! 🙂

Jó étvágyat kívánok hozzá!

 

EperszezON

Hozzászólnál? Itt megteheted

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}