Klasszikusan finom! A piskóta és a meggy találkozása mindig isteni.
Szerintem erre a receptre mondjuk igazán azt, hogy „ahány ház, annyi szokás”. A számtalan variáció jól tükrözi is ezt a mondást.
Ma elhoztam neked az én glutén-, tej- és cukormentes variációmat, hogy ezzel is szélesítsem a látómeződet és ha még nem találtad meg a tökéletes receptúrát mutathassak egy újat, hátha ez lesz a befutó.

Amire szükséged lesz a meggyes pite elkészítéséhez:
- 210 gramm gluténmentes liszt, nálam ez most Schär Mix C liszt
- 1 csomag gluténmentes sütőpor
- 1 csipet só
- 160 gramm kókuszkrém
- 3 tojás
- 10 adagoló kanál Yummi sweet édesítő (vagy 70 gramm eritritpor)
- ½ dl kókuszolaj
- 350 gramm meggy (fagyasztott is jó, de azt előbb olvaszd ki és csepegtesd le!)

Ahogy készítsd a meggyes pitét:
#Tuti tipp: a tojásokat, ha kettéválasztod és külön dolgozol vele levegős tésztát kapsz, mint a piskótánál.
Most a pite tészta a cél, így a tojásokat egyből egy nagy tálba üsd bele. Erre jöhet rá a sütőporosliszt, amit szitálj át! Majd a kókuszkrém, az édesítő és a kókuszolaj. Ezt mind keverd össze egy fakanállal. Végül öntsd át egy kivajazott és lisztezett sütőformába, (vagy egy sütőpapíros formába) és szórd rá a meggy szemeket.
#Tuti tipp 2: a meggyet megforgattam 2 evőkanál gluténmentes lisztben, hogy ne süllyedjen le a piskóta aljára.
Ha már a meggy a tésztán van, teheted is be a 175 fokra előmelegített sütőbe (légkeveréses módban) 30 percre. Az idő letelte után tűpróbával ellenőrizd (nekem 33 percig sült)!
Nincs más hátra, mint élvezni a finom ízletes meggyes pitét, ami egészségtudatos is, így nem csak jól fogsz lakni, de a lelkiismereted is tiszta marad! 🙂
Jó étvágyat kívánok hozzá!
