A nyár kötelező eleme a gyümölcsleves! 100 féle módon elkészíthető, de mindig egy a lényeg:
Legyen jól behűtve!
Te hogy vagy ezzel? Szereted?
Már készült egy eperkrémleves, azt itt tudod elolvasniés a recept alapján elkészíteni. De most valami nyári hangulatúra vágytam így egyből a meggy-cseresznye kombó jutott eszembe.
A receptem és az elkészítés minden lépése személyre szabható, és tegyél is így!
A tikkasztóan meleg nyári hőségben egy kis oázist nyújthatsz magadnak ezzel.

Amit használtam a gyümölcsleves elkészítéséhez:
500 gramm cseresznye
300 gramm meggy
1 üveg édesítőszeres befőtt (alma vagy körte)
1 csomag vaniliás puding (gluténmentes és olyan, amit főzni kell)
1 csipet só
1 liter víz
1 dl víz 3
evőkanál eritrit
(ha szereted tehetsz bele fahéjat, szegfűszeget, citromlevet a fanyarabb ízért).
Ahogy elkészítettem a gyümölcslevest:
A meggyet és a cseresznyét megmostam és egy nagyobb lábasba tettem.

Majd felöntöttem kb. 1 liter vízzel.
Amíg elkezdett melegedni, beletettem az eritritet, a sót.
Mikor a víz felforrt lejjebb vettem a hőfokot és elkevertem a pudingport a (másik, 1 dl) vízzel, ügyelve arra, hogy csomómentes legyen.

Hőkiegyenlítés következett, a fazékból egy szedőkanállal átmertem a pudingos tálba, amit folyamatos kevergetés mellett vegyítettem el.
Utána már bátrabban mertem hozzá még 2 adagot. Elkevertem és visszaborítottam a fazékba.
Ekkor tettem bele a felkockázott kompótot és még egyszer felforraltam.

Forrástól számított 3 percig főztem és lekapcsoltam a tűzhelyet.
Hagytam teljesen kihűlni, és csak így tettem be a hűtőbe.
Másnap lett fogyasztható, szóval egy picit tervezz előre és akár előző nap délután vagy este dobd össze.
Kellemes hűsölést kívánok!