Oldal kiválasztása

A nyár kötelező eleme a gyümölcsleves! 100 féle módon elkészíthető, de mindig egy a lényeg:

Legyen jól behűtve!

Te hogy vagy ezzel? Szereted?

Már készült egy eperkrémleves, azt itt tudod elolvasniés a recept alapján elkészíteni. De most valami nyári hangulatúra vágytam így egyből a meggy-cseresznye kombó jutott eszembe.

A receptem és az elkészítés minden lépése személyre szabható, és tegyél is így! 

A tikkasztóan meleg nyári hőségben egy kis oázist nyújthatsz magadnak ezzel.

Amit használtam a gyümölcsleves elkészítéséhez:  

500 gramm cseresznye

300 gramm meggy

1 üveg édesítőszeres befőtt (alma vagy körte)

1 csomag vaniliás puding (gluténmentes és olyan, amit főzni kell)

1 csipet só

1 liter víz

1 dl víz 3

evőkanál eritrit

(ha szereted tehetsz bele fahéjat, szegfűszeget, citromlevet a fanyarabb ízért).

Ahogy elkészítettem a gyümölcslevest:

A meggyet és a cseresznyét megmostam és egy nagyobb lábasba tettem.

Majd felöntöttem kb. 1 liter vízzel.

Amíg elkezdett melegedni, beletettem az eritritet, a sót.

Mikor a víz felforrt lejjebb vettem a hőfokot és elkevertem a pudingport a (másik, 1 dl) vízzel, ügyelve arra, hogy csomómentes legyen.

Hőkiegyenlítés következett, a fazékból egy szedőkanállal átmertem a pudingos tálba, amit folyamatos kevergetés mellett vegyítettem el.

Utána már bátrabban mertem hozzá még 2 adagot. Elkevertem és visszaborítottam a fazékba.

Ekkor tettem bele a felkockázott kompótot és még egyszer felforraltam.

Forrástól számított 3 percig főztem és lekapcsoltam a tűzhelyet.

Hagytam teljesen kihűlni, és csak így tettem be a hűtőbe.

Másnap lett fogyasztható, szóval egy picit tervezz előre és akár előző nap délután vagy este dobd össze.

Kellemes hűsölést kívánok!

Lájkolj és oszd meg, ha tetszett 🙂
Pinterest
Pinterest
fb-share-icon
Instagram