[et_pb_section fb_built=”1″ _builder_version=”4.9.7″ _module_preset=”default”][et_pb_row _builder_version=”4.9.7″ _module_preset=”default”][et_pb_column type=”4_4″ _builder_version=”4.9.7″ _module_preset=”default”][et_pb_text _builder_version=”4.9.10″ _module_preset=”default” text_font=”Roboto||||||||” text_font_size=”18px” text_line_height=”1.8em” hover_enabled=”0″ sticky_enabled=”0″]
A nyár kötelező eleme a gyümölcsleves! 100 féle módon elkészíthető, de mindig egy a lényeg:
Legyen jól behűtve!
Te hogy vagy ezzel? Szereted?
Már készült egy eperkrémleves, azt itt tudod elolvasniés a recept alapján elkészíteni. De most valami nyári hangulatúra vágytam így egyből a meggy-cseresznye kombó jutott eszembe.
A receptem és az elkészítés minden lépése személyre szabható, és tegyél is így!
A tikkasztóan meleg nyári hőségben egy kis oázist nyújthatsz magadnak ezzel.
[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][et_pb_row _builder_version=”4.9.7″ _module_preset=”default”][et_pb_column type=”4_4″ _builder_version=”4.9.7″ _module_preset=”default”][et_pb_image src=”https://sinkoangi.hu/wp-content/uploads/2021/07/gyumileves1.jpeg” title_text=”gyümileves1″ _builder_version=”4.9.10″ _module_preset=”default” filter_saturate=”112%” filter_brightness=”107%”][/et_pb_image][/et_pb_column][/et_pb_row][et_pb_row _builder_version=”4.9.7″ _module_preset=”default”][et_pb_column type=”4_4″ _builder_version=”4.9.7″ _module_preset=”default”][et_pb_text _builder_version=”4.9.7″ _module_preset=”default” header_3_font=”Roboto||||||||”]
Amit használtam a gyümölcsleves elkészítéséhez:
[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][et_pb_row column_structure=”2_5,3_5″ _builder_version=”4.9.7″ _module_preset=”default”][et_pb_column type=”2_5″ _builder_version=”4.9.7″ _module_preset=”default”][et_pb_text _builder_version=”4.9.10″ _module_preset=”default” text_font=”Roboto||||||||” text_font_size=”18px”]
500 gramm cseresznye
300 gramm meggy
1 üveg édesítőszeres befőtt (alma vagy körte)
1 csomag vaniliás puding (gluténmentes és olyan, amit főzni kell)
1 csipet só
1 liter víz
1 dl víz 3
evőkanál eritrit
(ha szereted tehetsz bele fahéjat, szegfűszeget, citromlevet a fanyarabb ízért).
[/et_pb_text][/et_pb_column][et_pb_column type=”3_5″ _builder_version=”4.9.7″ _module_preset=”default”][et_pb_image src=”https://sinkoangi.hu/wp-content/uploads/2021/07/gyumileves4.jpeg” title_text=”gyümileves4″ _builder_version=”4.9.7″ _module_preset=”default” module_alignment=”right” min_height=”286px” height=”460px” filter_saturate=”107%” filter_brightness=”102%”][/et_pb_image][/et_pb_column][/et_pb_row][et_pb_row _builder_version=”4.9.7″ _module_preset=”default”][et_pb_column type=”4_4″ _builder_version=”4.9.7″ _module_preset=”default”][et_pb_text _builder_version=”4.9.7″ _module_preset=”default” header_3_font=”Roboto||||||||”]
Ahogy elkészítettem a gyümölcslevest:
[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][et_pb_row column_structure=”2_5,3_5″ _builder_version=”4.9.7″ _module_preset=”default”][et_pb_column type=”2_5″ _builder_version=”4.9.7″ _module_preset=”default”][et_pb_image src=”https://sinkoangi.hu/wp-content/uploads/2021/07/IMG-9022-min.jpg” title_text=”IMG-9022-min” _builder_version=”4.9.7″ _module_preset=”default”][/et_pb_image][/et_pb_column][et_pb_column type=”3_5″ _builder_version=”4.9.7″ _module_preset=”default”][et_pb_text _builder_version=”4.9.10″ _module_preset=”default” text_font=”Roboto||||||||” text_font_size=”18px” text_line_height=”1.9em”]
A meggyet és a cseresznyét megmostam és egy nagyobb lábasba tettem.
Majd felöntöttem kb. 1 liter vízzel.
Amíg elkezdett melegedni, beletettem az eritritet, a sót.
[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][et_pb_row column_structure=”2_5,3_5″ _builder_version=”4.9.7″ _module_preset=”default”][et_pb_column type=”2_5″ _builder_version=”4.9.7″ _module_preset=”default”][et_pb_image src=”https://sinkoangi.hu/wp-content/uploads/2021/07/IMG-9023-min-scaled.jpg” title_text=”IMG-9023-min” _builder_version=”4.9.7″ _module_preset=”default”][/et_pb_image][/et_pb_column][et_pb_column type=”3_5″ _builder_version=”4.9.7″ _module_preset=”default”][et_pb_text _builder_version=”4.9.10″ _module_preset=”default” text_font=”Roboto||||||||” text_font_size=”18px” text_line_height=”1.8em”]
Mikor a víz felforrt lejjebb vettem a hőfokot és elkevertem a pudingport a (másik, 1 dl) vízzel, ügyelve arra, hogy csomómentes legyen.
Hőkiegyenlítés következett, a fazékból egy szedőkanállal átmertem a pudingos tálba, amit folyamatos kevergetés mellett vegyítettem el.
Utána már bátrabban mertem hozzá még 2 adagot. Elkevertem és visszaborítottam a fazékba.
[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][et_pb_row column_structure=”2_5,3_5″ _builder_version=”4.9.7″ _module_preset=”default”][et_pb_column type=”2_5″ _builder_version=”4.9.7″ _module_preset=”default”][et_pb_image src=”https://sinkoangi.hu/wp-content/uploads/2021/07/IMG-9027-min-scaled.jpg” title_text=”IMG-9027-min” _builder_version=”4.9.7″ _module_preset=”default”][/et_pb_image][/et_pb_column][et_pb_column type=”3_5″ _builder_version=”4.9.7″ _module_preset=”default”][et_pb_text _builder_version=”4.9.10″ _module_preset=”default” text_font=”Roboto||||||||” text_font_size=”18px” text_line_height=”1.9em”]
Ekkor tettem bele a felkockázott kompótot és még egyszer felforraltam.
Forrástól számított 3 percig főztem és lekapcsoltam a tűzhelyet.
Hagytam teljesen kihűlni, és csak így tettem be a hűtőbe.
[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][et_pb_row _builder_version=”4.9.7″ _module_preset=”default”][et_pb_column type=”4_4″ _builder_version=”4.9.7″ _module_preset=”default”][et_pb_image src=”https://sinkoangi.hu/wp-content/uploads/2021/07/IMG-9083-min-scaled.jpg” title_text=”IMG-9083-min” _builder_version=”4.9.10″ _module_preset=”default” filter_saturate=”111%” filter_brightness=”102%”][/et_pb_image][/et_pb_column][/et_pb_row][et_pb_row _builder_version=”4.9.7″ _module_preset=”default”][et_pb_column type=”4_4″ _builder_version=”4.9.7″ _module_preset=”default”][et_pb_text _builder_version=”4.9.10″ _module_preset=”default” text_font=”Roboto||||||||” text_font_size=”18px” text_line_height=”1.8em”]
Másnap lett fogyasztható, szóval egy picit tervezz előre és akár előző nap délután vagy este dobd össze.
Kellemes hűsölést kívánok!
[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]