Jéghideg gyümölcsleves

Szerző: Sinkó Angéla  

A nyár kötelező eleme a gyümölcsleves! 100 féle módon elkészíthető, de mindig egy a lényeg:

Legyen jól behűtve!

Te hogy vagy ezzel? Szereted?

Már készült egy eperkrémleves, azt itt tudod elolvasniés a recept alapján elkészíteni. De most valami nyári hangulatúra vágytam így egyből a meggy-cseresznye kombó jutott eszembe.

A receptem és az elkészítés minden lépése személyre szabható, és tegyél is így! 

A tikkasztóan meleg nyári hőségben egy kis oázist nyújthatsz magadnak ezzel.

 

Amit használtam a gyümölcsleves elkészítéséhez:  

500 gramm cseresznye

300 gramm meggy

1 üveg édesítőszeres befőtt (alma vagy körte)

1 csomag vaniliás puding (gluténmentes és olyan, amit főzni kell)

1 csipet só

1 liter víz

1 dl víz 3

evőkanál eritrit

(ha szereted tehetsz bele fahéjat, szegfűszeget, citromlevet a fanyarabb ízért).

Ahogy elkészítettem a gyümölcslevest:

A meggyet és a cseresznyét megmostam és egy nagyobb lábasba tettem.

Majd felöntöttem kb. 1 liter vízzel.

Amíg elkezdett melegedni, beletettem az eritritet, a sót.

Mikor a víz felforrt lejjebb vettem a hőfokot és elkevertem a pudingport a (másik, 1 dl) vízzel, ügyelve arra, hogy csomómentes legyen.

Hőkiegyenlítés következett, a fazékból egy szedőkanállal átmertem a pudingos tálba, amit folyamatos kevergetés mellett vegyítettem el.

Utána már bátrabban mertem hozzá még 2 adagot. Elkevertem és visszaborítottam a fazékba.

Ekkor tettem bele a felkockázott kompótot és még egyszer felforraltam.

Forrástól számított 3 percig főztem és lekapcsoltam a tűzhelyet.

Hagytam teljesen kihűlni, és csak így tettem be a hűtőbe.

Másnap lett fogyasztható, szóval egy picit tervezz előre és akár előző nap délután vagy este dobd össze.

Kellemes hűsölést kívánok!

Császármorzsa

Hozzászólnál? Itt megteheted

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}