Csak azt tudom, hogy jelen van és minden évben elkísér. Számtalan variációban eltudom képzelni az eperfelhasználását.
Ezek közül hoztam neked ma néhányat.
Epres vajkrém:
A szép rózsaszín szín elképesztően látványos ám!
Ami kell hozzá:
350 gramm friss eper
150 gramm hideg vaj
1 csipet só
1 teáskanál vaníliás aroma
ízlés szerint édesítés

Ahogy elkészítettem az epres krémet:
1. Az epret megmossuk és levesszük a levelét, majd mehetnek a turmixba.
2. A vajat habosra keverjük habverővel.
3. Utána apránként a vajhoz csorgatjuk az epres pürét. Lágyan átkeverjük, ilyenkor kerüljön bele az édesítő, ha szükséges, és a só!
4. Habzsákba töltjük és muffinok tetejét dekoráljuk vele (vagy piskóta megtöltésére is bátran használható).
Nekem ez a mennyiség 12 db muffin dekorálására volt elegendő.
Muffin alaprecept pedig a blogomon itt már elérhető!
Próbáljátok ki bátran!


Eperkrémleves:
Ha te is a levesek megszállottja vagy, akkor kihagyhatatlan ez az eperkrémleves!
Hozzávalók 2 főre:
400 gramm friss eper (ha már szezonja van)
1,5 dl kókusztejszín ha túl sűrű lesz, akkor még 1 dl kókusztej menet bele
3 evőkanál méz végül mindent összeturmixolunk.
Fogyasztásig hűtsd le és ha szereted fagyival a közepén találd!
? Isteni finom és olyan jó nyári hangulatot áraszt magából!

Epres turmix:
Rajongok az eperért nincs mit tenni, tényleg menthetetlen vagyok Már egy hete ez a reggelim… Kérsz egyet?
Dobd össze te is:
10 szem közepes méretű eper
1 banán pici
(max. 0,5 dl mandulatej)
és turmix.

Bármelyiket is próbálod ki nem fogsz csalódni, hiszen agyonra teszteltem … és az eper szerintem bámilyen formában szuper.
Szóval hajrá keverj és turmixolj amíg eperszezon van!
Csodaszép napsütéses eperben gazdag délutánt kívánok neked!
Trackback/Pingback