"Egy nagy falatnyi boldogság."
Így jellemezném ezt a kis fincsiséget, ami egy igazán tavaszi desszert az asztalon.
Könnyen elkészíthető, nem igényel nagy kézügyességet.
A recept teljes egészében tej-, glutén- és cukormentes!
Próbáld ki bátran!

Figyelem: Nem egy pár perces receptről van szó!
Hozzávalók:
10 darabhoz
Kosárhoz:
90 g rizsliszt
45 g vaj
20 ml vegán tejföl
1 db tojássárgája
30 g eritritpor
1 csipet só
Töltetékhez:
½ dl mandulatej
50 g vaj
½ tábla étcsoki
(vagy 300 ml kókusztejszín és étcsoki)
Habcsók:
2 db tojásfehérje
100 g eritritpor
2 tk keményítő
1 csipet só
Díszítéshez:
friss málna (de más savanykás idénygyümölcs is jó)

Elkészítés:
Az elkészítést a kosárral kezdjük. A rizslisztet a hideg vajjal elmorzsoljuk, majd belekanalazzuk a vegán tejfölt és hozzáadjuk a tojássárgását és a csipet sót. Gyors mozdulatokkal dolgozzuk össze a hozzávalókat és utána tegyük legalább 30 percre hűtőbe.
A 30 percet követően a tésztából formázzunk kis gombócokat és egy kivajazott muffin formába nyomkodjuk bele, így kapjuk meg a kosár formát. A sütés előtt villával óvatosan szúrjuk meg 1-2 helyen az alját, hogy a meleg levegőtől ne repedjen meg és 190 fokon légkeveréses fokozatban 10 percig süssük. Majd hagyjuk teljesen kihűlni a formában.
A csokikrém következik: A krémhez használhatsz növényi tejszínt is, de nekem nem volt itthon, így a mandulatejet és a vajat melegítettem össze egy lábasban, ami kiválóan pótolja a tejszínt. Majd a megolvadt vajas tejbe kockáztam bele az étcsokit. Amikor a csoki belekerül vegyük le a tűzhelyről nehogy megégjen! A teljesen kihűlt kosarakat a langyos csokikrémmel töltsük meg, adagokként 1-1,5 evőkanál krémmel.
A habcsókokat igazán egyszerűen készíthetjük el. A tojások fehérjéjét a csipet sóval, a keményítővel és az eritritporral kemény habbá verjük habverővel. Majd habzsákba töltjük és sütőparírral bélelt tepsibe nyomjuk ízlés szerinti formában.
Tipp: Törekedj azonos méretűekre, így egyszerre fognak elkészülni.
A habcsókokat 100 fokon légkeveréses fokozatban 20-25 percig (mielőtt pirulna) sütjük/szárítjuk.
Végül összeállítjuk a kosarakat a habcsókokkal és a friss málna szemekkel.
