Oldal kiválasztása

„Egy nagy falatnyi boldogság.”

 

Így jellemezném ezt a kis fincsiséget, ami egy igazán tavaszi desszert az asztalon.

Könnyen elkészíthető, nem igényel nagy kézügyességet.

A recept teljes egészében tej-, glutén- és cukormentes!

Próbáld ki bátran!

 

Figyelem: Nem egy pár perces receptről van szó!

Hozzávalók:

10 darabhoz

 

Kosárhoz:

90 g rizsliszt

45 g vaj

20 ml vegán tejföl

1 db tojássárgája

30 g eritritpor

1 csipet só

 

Töltetékhez:

½ dl mandulatej

50 g vaj

½ tábla étcsoki

(vagy 300 ml kókusztejszín és étcsoki)

 

Habcsók:

2 db tojásfehérje

100 g eritritpor

2 tk keményítő

1 csipet só

 

Díszítéshez:

friss málna (de más savanykás idénygyümölcs is jó)

Elkészítés:

Az elkészítést a kosárral kezdjük. A rizslisztet a hideg vajjal elmorzsoljuk, majd belekanalazzuk a vegán tejfölt és hozzáadjuk a tojássárgását és a csipet sót. Gyors mozdulatokkal dolgozzuk össze a hozzávalókat és utána tegyük legalább 30 percre hűtőbe.

 

A 30 percet követően a tésztából formázzunk kis gombócokat és egy kivajazott muffin formába nyomkodjuk bele, így kapjuk meg a kosár formát. A sütés előtt villával óvatosan szúrjuk meg 1-2 helyen az alját, hogy a meleg levegőtől ne repedjen meg és 190 fokon légkeveréses fokozatban 10 percig süssük. Majd hagyjuk teljesen kihűlni a formában.

 

A csokikrém következik: A krémhez használhatsz növényi tejszínt is, de nekem nem volt itthon, így a mandulatejet és a vajat melegítettem össze egy lábasban, ami kiválóan pótolja a tejszínt. Majd a megolvadt vajas tejbe kockáztam bele az étcsokit. Amikor a csoki belekerül vegyük le a tűzhelyről nehogy megégjen! A teljesen kihűlt kosarakat a langyos csokikrémmel töltsük meg, adagokként 1-1,5 evőkanál krémmel.

 

A habcsókokat igazán egyszerűen készíthetjük el. A tojások fehérjéjét a csipet sóval, a keményítővel és az eritritporral kemény habbá verjük habverővel. Majd habzsákba töltjük és sütőparírral bélelt tepsibe nyomjuk ízlés szerinti formában.

Tipp: Törekedj azonos méretűekre, így egyszerre fognak elkészülni.

 

A habcsókokat 100 fokon légkeveréses fokozatban 20-25 percig (mielőtt pirulna) sütjük/szárítjuk.

 

Végül összeállítjuk a kosarakat a habcsókokkal és a friss málna szemekkel.

Lájkolj és oszd meg, ha tetszett 🙂
Pinterest
Pinterest
fb-share-icon
Instagram