Császármorzsa

Szerző: Sinkó Angéla  

Császármorzsa

 

Ma egy osztrák eredetű fincsi sült tésztasüteményt hoztam inspirációnak, amit fantasztikusan lehet mentessé varázsolni.

Az eredeti császármorzsa egy palacsintatészta, amit serpenyőben sütés közben összekevertek és így kisebb darabokra esett szét.

A legenda szerint Sisi hercegnő szakácsa készítette el először Magyarországon, amivel a párnak akart kedveskedni.

Amit megosztok most veled az tej-, cukor- és gluténmentes lesz.

Bátran próbáld ki te is!

Ami kell hozzá:

1 bögre zabpehely

1 bögre zabpehelyliszt

2 bögre mandulaital

1 cs só

3 ek eritritpor

2 tojás

5 ek kókuszolaj

4 evőkanál édesítőszeres baracklekvár

 

1 bögre nálam 2,5 dl

Ahogy készül:

A zabpehelyliszthez a zabpelyhet daráld le!

Aztán minden mehet egy keverőtálba.

Jó alaposan keverd össze majd serpenyőben kezd el kókuszolajon kisütni!

Amikor megszilárdul, fakanállal vágd apró darabokra és süsd aranybarnára.

Baracklekvárral tálalva isteni.

 

Somlói galuska – egy magyar édesség

Sinkó Angéla

Az Egészség Konyhanyelven TikTok csatorna és FaceBook oldal megálmodója, és küldetése, hogy segítsen neked hosszabb, egészségesebb és minőségibb életet élni.

Hosszú évek óta foglalkozik az egészséges életmóddal, és saját tapasztalataiból tudja, milyen fontos a megfelelő táplálkozás és életmód. Krónikus sejtszintű gyulladás, gluténérzékenység, tejtermék-intolerancia, migrén, menstruációs fájdalmak, csúnya visszerek - mind a múlté számára, és most neked is segíthet!

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Valószínű, hogy ezek az írásaim is érdekelnek :)