Császármorzsa
Ma egy osztrák eredetű fincsi sült tésztasüteményt hoztam inspirációnak, amit fantasztikusan lehet mentessé varázsolni.
Az eredeti császármorzsa egy palacsintatészta, amit serpenyőben sütés közben összekevertek és így kisebb darabokra esett szét.
A legenda szerint Sisi hercegnő szakácsa készítette el először Magyarországon, amivel a párnak akart kedveskedni.
Amit megosztok most veled az tej-, cukor- és gluténmentes lesz.
Bátran próbáld ki te is!
Ami kell hozzá:
1 bögre zabpehely
1 bögre zabpehelyliszt
2 bögre mandulaital
1 cs só
3 ek eritritpor
2 tojás
5 ek kókuszolaj
4 evőkanál édesítőszeres baracklekvár
1 bögre nálam 2,5 dl
Ahogy készül:
A zabpehelyliszthez a zabpelyhet daráld le!
Aztán minden mehet egy keverőtálba.
Jó alaposan keverd össze majd serpenyőben kezd el kókuszolajon kisütni!
Amikor megszilárdul, fakanállal vágd apró darabokra és süsd aranybarnára.
Baracklekvárral tálalva isteni.