Oldal kiválasztása

Ha az élet citromot ad, csinálj belőle limonádét… hát, én inkább sütit sütöttem belőle ???

 

A recept teljes egészében gluténmentes, tejmentes és cukormentes! 

Citromszelethez hozzávalók:

 

Morzsás alaphoz: 

♦ 95 gramm mandulaliszt

♦ 85 gramm kókuszliszt

♦50 gramm eritritpor

♦ 1 nagy csipet só

♦ 100 gramm vaj

♦ 1 teáskanál vanilia aroma

 

Citromkrémhez:

♦ 250 gramm eritritpor

♦ 2 egész tojás + 2 tojássárgája

♦ 230 ml citromlé

♦ 2 citrom reszelt héja

♦ 150 gramm hűtőhideg vaj

 

Tápanyag értékek:

 

A teljes sütiben:

szénhidrád: 40,4

fehérje: 44,5

zsír: 293

1 szelet (kocka):

szénhidrát: 4,48

fehérje: 4,9

zsír: 32,5

Citromszelet elkészítése:

 

Morzsás alap elkészítése:

A mandulalisztet és a kókuszlisztet egy tálba öntjük. Hozzá keverjük az eritritet és az olvasztott vajat, majd jól összekeverjük.

A morzsás tésztát egy sütőpapíros tepsibe öntjük és nyomkodjuk.

Megsütjük 180 fokon légkeveréses módban 13 perc alatt.

 

A citromkrém elkészítése:

 

A citromok héját lereszeljük, majd kinyomkodjuk egy pohárba a levét.

Az eritritport a tojásokkal elkeverjük, majd a citromlét hozzáöntve összefőzzük (kb. 15 perc alatt). Amikor a krém kezd sűrűsödni hozzátesszük a hűtőhideg vajat és a citromok héját.

 

Amikor a vaj teljesen elvegyült a krémben, még langyosan a morzsás alapra öntjük. Szeletelésig egy éjszakát hűtőben pihentetjük.

Isteni finom és frissítő ízvilágú! Feltétlenül próbáljátok ki!

Az eredeti receptet az adriskitchen.hu oldalon találtam, ezt a receptet alakítottam át.

Lájkolj és oszd meg, ha tetszett 🙂
Pinterest
Pinterest
fb-share-icon
Instagram