Ha az élet citromot ad, csinálj belőle limonádét... hát, én inkább sütit sütöttem belőle 💪🍋😊
A recept teljes egészében gluténmentes, tejmentes és cukormentes!
Citromszelethez hozzávalók:
Morzsás alaphoz:
♦ 95 gramm mandulaliszt
♦ 85 gramm kókuszliszt
♦50 gramm eritritpor
♦ 1 nagy csipet só
♦ 100 gramm vaj
♦ 1 teáskanál vanilia aroma
Citromkrémhez:
♦ 250 gramm eritritpor
♦ 2 egész tojás + 2 tojássárgája
♦ 230 ml citromlé
♦ 2 citrom reszelt héja
♦ 150 gramm hűtőhideg vaj
Tápanyag értékek:
A teljes sütiben:
szénhidrád: 40,4
fehérje: 44,5
zsír: 293
1 szelet (kocka):
szénhidrát: 4,48
fehérje: 4,9
zsír: 32,5
Citromszelet elkészítése:
Morzsás alap elkészítése:
A mandulalisztet és a kókuszlisztet egy tálba öntjük. Hozzá keverjük az eritritet és az olvasztott vajat, majd jól összekeverjük.
A morzsás tésztát egy sütőpapíros tepsibe öntjük és nyomkodjuk.
Megsütjük 180 fokon légkeveréses módban 13 perc alatt.
A citromkrém elkészítése:
A citromok héját lereszeljük, majd kinyomkodjuk egy pohárba a levét.
Az eritritport a tojásokkal elkeverjük, majd a citromlét hozzáöntve összefőzzük (kb. 15 perc alatt). Amikor a krém kezd sűrűsödni hozzátesszük a hűtőhideg vajat és a citromok héját.
Amikor a vaj teljesen elvegyült a krémben, még langyosan a morzsás alapra öntjük. Szeletelésig egy éjszakát hűtőben pihentetjük.
Isteni finom és frissítő ízvilágú! Feltétlenül próbáljátok ki!
Az eredeti receptet az adriskitchen.hu oldalon találtam, ezt a receptet alakítottam át.