Az alma ereje – avagy miért együnk almát?

Szerző: Sinkó Angéla  

Ma az alma erejéről lesz ma szó, na meg arról, hogy miért együk ezt a gömbölyű szuper gyümölcsöt gyakrabban.

Hogy miért együk? Ez nagyon egyértelmű, mert egészséges!
Jó-jó, de ennél azért több kell!

Brutál nagy mennyiségben tartalmazza például az A-vitamint, B-komplex vitaminokat, valamint ásványi anyagok egész skáláját.

A kálium, a kalcium, a cink, a fluor, a jód, a szelén együttesen szükségesek az ellenálló immunrendszer kialakulásához, valamint egészségünk megőrzéséhez.

Ezeknek az ásványi anyagoknak és persze a magas rost tartalomnak köszönhetően előnyös hatással van az emésztésre is.

Legértékesebb és legtáplálóbb módja az alma fogyasztásnak, ha héjával együtt, nyersen fogyasztjuk, egyébként így tartalmazza a legtöbb élelmi rostot!

Hazánkban sok helyen megterem ez a klassz gyümölcs, de a leghíresebb almatermelő vidék Szabolcs-Szatmár-Bereg és Zala megyében alakult ki. Vidéken, ha nyitott szemmel jársz bizony te is láthatsz a kertekben egy-egy almafát, most ősszel egyszerűbb is felismerni a termése miatt.

 

Melyik a legkeresedtebb alma fajta? 

A statisztikák azt mutatják, hogy a magyarok évente fejenként legalább 20 kg almát elfogyasztanak.
A jonatán alma népszerűsége pedig több év eltelte óta is töretlen.

Hazánkban sok helyen megterem ez a klassz gyümölcs, de a leghíresebb almatermelő vidék Szabolcs-Szatmár-Bereg és Zala megyében alakult ki. Vidéken, ha nyitott szemmel jársz bizony te is láthatsz a kertekben egy-egy almafát, most ősszel egyszerűbb is felismerni a termése miatt.

Melyik a legkeresedtebb alma fajta? 

A statisztikák azt mutatják, hogy a magyarok évente fejenként legalább 20 kg almát elfogyasztanak.
A jonatán alma népszerűsége pedig több év eltelte óta is töretlen.

Mit készítsünk belőle?

Az almát többféleképpen felhasználhatjuk és fogyaszthatjuk, a benne rejlő vitaminok és ásványi anyagok jelentős részét a feldolgozás alatt is megőrzi.

Ihatjuk almaléként szűrt vagy rostos változatban. Müzlibe darabolva, gyümölcs és zöldségtálakba, párolva, sütve, főzve, töltve, hús mellé köretnek, levesnek elkészítve, mártásként, vagy süteményekbe töltetéknek.

A saláták készítéséhez használhatjuk almaecet formájában, mely a fogyókúrázók által is közkedvelt természetes zsírégető tulajdonsága miatt.

 

Ezt tudtad?

Az alma frissen csavart leve a szellemi tevékenységeket segíti, élénkítő hatású.

Az alma már több nép mitológiájában is jelentős szerepet játszott, gondolj csak a Bibliára vagy a finnugor mesékből jól ismert aranyalmafára.

 

#1. Tipp

A szárított almahéjból készíthetünk teát, ami kiváló hatású gyomor és bélbántalmak ellen.

#2. Tipp

A felszeletelt alma barnulását késleltethetjük egy kis citromlé rácsepegtetésével.

#3. Tipp

A minőségét hűtőszekrényben őrzi meg legtovább.

Bízom benne, hogy tudtam hasznos infókat és érdekes tippeket mutatni.
Ha tetszett a bejegyzés és még több inspirációra vágysz, nézz szét a blogon.

Találkozunk a következő bejegyzésben!

Csodaszép napot kívánok! 

 

Hozzászólnál? Itt megteheted

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}