Áfonyás „felhő” muffin

Szerző: Sinkó Angéla  

Villámgyorsan valami fincsit? Ez a te recepted! Kb. 30 perc alatt elkészül és egy morzsa se marad utána. Mostanában magában az áfonyát annyira nem kedvelem, viszont sütikben imádom.

Egy egyszerű villám receptet hoztam nektek, amit seperc alatt össze tudtok dobni desszertnek.

A légiességét az adja, hogy növényi tejet kevertem a tésztába és a lisztet átszitáltam.

Tipp: a sütéshez kimért lisztet mindig érdemes átszitálni, hogy lágyabb, könnyedebb legyen a tészta állaga.

Áfonyás "felhő" hozzávalói:

 

  • 250 gramm gluténmentes liszt
  • 1 evőkanál gluténmentes liszt az áfonyához
  • ½  csomag sütőpor
  • 1 csipet só
  • 2 tojás
  • 100 gramm olvasztott vaj
  • 2 deciliter növényi joghurt
  • 60 gramm eritritpor
  • 1 teáskanál vaniliaaroma
  • 200 gramm áfonya

 

Áfonyás "felhő" tápérték:

 

szénhidrát: 15,53 gramm

zsír: 8,36 gramm

fehérje: 1,86 gramm

Az értékek 1 db muffinra vonatkoznak, a hozzávalókból összesen 15 db lett.

A ténylegesen felhasznált alapanyagok eltérhetnek az általam használtaktól. Oh, és nem vagyok dietetikus sem, így a fenti adatok kizárólag tájékoztató jellegűek! :))

 

Áfonyás "felhő" elkészítése:

 

A tojásokat a csipet sóval egy tálba ütjük, majd kihabosítjuk a vajjal és eritrittel.

Ezt követően hozzáadjuk a vanília kivonatot és a növényi joghurtot is.

A gluténmentes lisztet összekeverjük a sütőporral. Átszitálva adjuk hozzá a masszához, több részletben!

Az áfonyákat meghempergetjük egy evőkanál gluténmentes lisztben és a tésztához keverjük nagy mozdulatokkal.

Végül a muffin sütőformát kibéleljük a kapszlikkal és ¾ részig megtöltjük a mélyedéseket. A többit a sütő végzi helyettünk.

180 fokon légkeveréses módban 20-25 percig hagyjuk sülni. Akkor jó, ha aranybarna lesz a sütik teteje.

Tipp: feltétlenül ellenőrizzük, hogy megsült-e! Ha túl lágy maradt a tészta sütés után nem tudjuk szépen kivenni a kapszlikból a sütit!

Ha tetszett az áfonyás "felhő" süti akkor még ebédre is el tudod készíteni. Ha mást sütnél inkább, nézz szét a blogomon, már elég sok recept tippem van.  

Szép hétvégét kívánok és jó sütést!

Menekülj meg a kiégéstől! Legyél újra motivált!

Sinkó Angéla

Az Egészség Konyhanyelven TikTok csatorna és FaceBook oldal megálmodója, és küldetése, hogy segítsen neked hosszabb, egészségesebb és minőségibb életet élni.

Hosszú évek óta foglalkozik az egészséges életmóddal, és saját tapasztalataiból tudja, milyen fontos a megfelelő táplálkozás és életmód. Krónikus sejtszintű gyulladás, gluténérzékenység, tejtermék-intolerancia, migrén, menstruációs fájdalmak, csúnya visszerek - mind a múlté számára, és most neked is segíthet!

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Valószínű, hogy ezek az írásaim is érdekelnek :)