[et_pb_section fb_built=”1″ _builder_version=”4.9.4″ _module_preset=”default”][et_pb_row _builder_version=”4.9.4″ _module_preset=”default”][et_pb_column type=”4_4″ _builder_version=”4.9.4″ _module_preset=”default”][et_pb_text _builder_version=”4.9.4″ _module_preset=”default” text_font=”Times New Roman|700|||||||” text_font_size=”19px”]
Villámgyorsan valami fincsit? Ez a te recepted! Kb. 30 perc alatt elkészül és egy morzsa se marad utána. Mostanában magában az áfonyát annyira nem kedvelem, viszont sütikben imádom.
Egy egyszerű villám receptet hoztam nektek, amit seperc alatt össze tudtok dobni desszertnek.
[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][et_pb_row _builder_version=”4.9.4″ _module_preset=”default”][et_pb_column type=”4_4″ _builder_version=”4.9.4″ _module_preset=”default”][et_pb_image src=”https://sinkoangi.hu/wp-content/uploads/2021/05/afonyasmuffin2-min.jpeg” title_text=”áfonyásmuffin2-min” _builder_version=”4.9.4″ _module_preset=”default”][/et_pb_image][/et_pb_column][/et_pb_row][et_pb_row _builder_version=”4.9.4″ _module_preset=”default”][et_pb_column type=”4_4″ _builder_version=”4.9.4″ _module_preset=”default”][et_pb_text _builder_version=”4.9.4″ _module_preset=”default” text_font=”Times New Roman||||||||” text_font_size=”20px”]
A légiességét az adja, hogy növényi tejet kevertem a tésztába és a lisztet átszitáltam.
Tipp: a sütéshez kimért lisztet mindig érdemes átszitálni, hogy lágyabb, könnyedebb legyen a tészta állaga.
[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][et_pb_row column_structure=”2_5,3_5″ _builder_version=”4.9.4″ _module_preset=”default”][et_pb_column type=”2_5″ _builder_version=”4.9.4″ _module_preset=”default”][et_pb_text _builder_version=”4.9.4″ _module_preset=”default” text_font=”Times New Roman||||||||” text_font_size=”20px” header_4_font=”|700|||||||” header_4_text_color=”#0C71C3″ header_4_font_size=”24px” header_4_line_height=”0.1em”]
Áfonyás “felhő” hozzávalói:
- 250 gramm gluténmentes liszt
- 1 evőkanál gluténmentes liszt az áfonyához
- ½ csomag sütőpor
- 1 csipet só
- 2 tojás
- 100 gramm olvasztott vaj
- 2 deciliter növényi joghurt
- 60 gramm eritritpor
- 1 teáskanál vaniliaaroma
- 200 gramm áfonya
[/et_pb_text][et_pb_text _builder_version=”4.9.4″ _module_preset=”default” text_font=”Times New Roman||||||||” text_font_size=”16px” header_3_font=”Times New Roman|700|||||||” header_3_text_color=”#0C71C3″ header_3_font_size=”23px” header_4_font=”Times New Roman|700|||||||” header_4_text_color=”#0C71C3″ header_4_font_size=”19px” custom_margin=”1px||||false|false” custom_padding=”10px|10px|10px|10px|false|false” border_width_all=”8px” border_color_all=”#0C71C3″]
Áfonyás “felhő” tápérték:
szénhidrát: 15,53 gramm
zsír: 8,36 gramm
fehérje: 1,86 gramm
Az értékek 1 db muffinra vonatkoznak, a hozzávalókból összesen 15 db lett.
A ténylegesen felhasznált alapanyagok eltérhetnek az általam használtaktól. Oh, és nem vagyok dietetikus sem, így a fenti adatok kizárólag tájékoztató jellegűek! :))
[/et_pb_text][/et_pb_column][et_pb_column type=”3_5″ _builder_version=”4.9.4″ _module_preset=”default”][et_pb_image src=”https://sinkoangi.hu/wp-content/uploads/2021/05/afonyasmuffin3-min.jpeg” title_text=”áfonyásmuffin3-min” _builder_version=”4.9.4″ _module_preset=”default”][/et_pb_image][/et_pb_column][/et_pb_row][et_pb_row column_structure=”2_5,3_5″ _builder_version=”4.9.4″ _module_preset=”default”][et_pb_column type=”2_5″ _builder_version=”4.9.4″ _module_preset=”default”][et_pb_image src=”https://sinkoangi.hu/wp-content/uploads/2021/05/afonya4-e1620406984180.jpg” title_text=”áfonya4″ _builder_version=”4.9.4″ _module_preset=”default”][/et_pb_image][/et_pb_column][et_pb_column type=”3_5″ _builder_version=”4.9.4″ _module_preset=”default”][et_pb_text _builder_version=”4.9.4″ _module_preset=”default” text_font=”Times New Roman||||||||” text_font_size=”20px” header_font_size=”31px” header_4_font=”|700|||||||” header_4_text_color=”#0C71C3″ header_4_font_size=”23px” header_4_line_height=”0.5em”]
Áfonyás “felhő” elkészítése:
A tojásokat a csipet sóval egy tálba ütjük, majd kihabosítjuk a vajjal és eritrittel.
Ezt követően hozzáadjuk a vanília kivonatot és a növényi joghurtot is.
A gluténmentes lisztet összekeverjük a sütőporral. Átszitálva adjuk hozzá a masszához, több részletben!
Az áfonyákat meghempergetjük egy evőkanál gluténmentes lisztben és a tésztához keverjük nagy mozdulatokkal.
Végül a muffin sütőformát kibéleljük a kapszlikkal és ¾ részig megtöltjük a mélyedéseket. A többit a sütő végzi helyettünk.
180 fokon légkeveréses módban 20-25 percig hagyjuk sülni. Akkor jó, ha aranybarna lesz a sütik teteje.
Tipp: feltétlenül ellenőrizzük, hogy megsült-e! Ha túl lágy maradt a tészta sütés után nem tudjuk szépen kivenni a kapszlikból a sütit!
[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][et_pb_row _builder_version=”4.9.4″ _module_preset=”default”][et_pb_column type=”4_4″ _builder_version=”4.9.4″ _module_preset=”default”][et_pb_text _builder_version=”4.9.4″ _module_preset=”default” text_font=”Times New Roman|700|||||||” text_font_size=”19px”]Ha tetszett az áfonyás “felhő” süti akkor még ebédre is el tudod készíteni. Ha mást sütnél inkább, nézz szét a blogomon, már elég sok recept tippem van. Szép hétvégét kívánok és jó sütést!
[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]